Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak posjetio je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona gdje se sastao sa kantonalnim ministrom unutrašnjih poslova Adnanom Habibijom i zamjenikom direktora Uprave policije USK Amelom Kozlicom.

Sagovornici su na sastanku razgovarali o sigurnosnoj situaciji na području Federacije BiH, a posebno u Unsko-sanskom kantonu. Također, razgovarano je i o kadetima koji se trenutno nalaze na obuci za mlađe inspektore na Policijskoj akademiji Federalnog MUP-a.

Ministar Isak pohvalio je rad ministra Habibije i zamjenika Kozlice, naglasivši da je sigurnosna situacija u Unsko-sanskom kantonu na zavidnom nivou od njihovog imenovanja. Ministar Habibija i zamjenik Kozlica pohvalili su aktivnosti koje poduzima ministar Isak na unaprjeđenju stanja u oblasti sigurnosti i zahvalili na podršci koju Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova pruža MUP-u USK.

Ovom prilikom ministar Isak je posjetio i Jedinicu za specijalističku podršku, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.