Ministarstvo obrazovanja USK potvrdilo: Nastava u dvije škole na području USK, ipak, neće početi u ponedjeljak

Min.obr.

Nastava u osnovnim i srednjim školama na području Unsko-sanskog kantona (USK) počet će u ponedjeljak, 5. marta, nakon sedmodnevne obustave, potvrdio je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Muhamed Ramić.

Razlog prekida je bila hladnoća i velike količine snijega uslijed kojih je došlo do urušavanja dva krova na školama, a ministar Ramić je kazao da su stvoreni uslovi za normalan nastavak.

Od zimskog raspusta ovo je bio treći put da se zaustavlja nastavni proces na području svih općina i gradova na području USK zbog vremenskih neprilika i velike količine snijega koji je na nekim područjima bila iznad jedan metar visine.

Međutim, vrata OŠ Cazin 1 i Mješovite srednje škole Bihać ostat će zatvorena za učenike. Naime, ove škole imaju problema sa infrastrukturom.

– Ministarstvo obrazovanja USK donijelo je odluku o početku nastave u ponedjeljak. Međutim, prije donošenja odluke, ministar Ramić je zatražio od svih škola na području USK informacije o stanju školskih objekata. Iz većine osnovnih i srednjih škola na području USK dobili smo pozitivne povratne informacije, te je u ovim školama moguće nastaviti nastavni proces. Međutim, OŠ Cazin 1 i Mješovita srednja škola Bihać imaju probleme sa infrastrukturom, te će u ovim školama nastava biti obustavljena do daljenjeg, kazala je ispred Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK Albijana Trnavci.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...