Ovogodišnji izbor Miss USK-a za Miss FBiH 2017. održat će se u ovom mjesecu, a naš kanton ima priliku da među takmičarkama predstavi našu Bišćanku.

Njeno ime je Ajla Kurtović, rođena je 07.04.1995. godine u Bihaću. Završila je osnovnu školu Harmani I, srednju Medicinsku Školu, te vandredno završava Visoki zdravstveni fakultet u Bihaću. Kako za Biscani.net otvoreno govori, u slobodno vrijeme bavi se trbušnim plesom i fitnessom. Ambiciozna i želi postići mnogo u životu te putovati svijetom. Između ostalog, pohađa kurs njemačkog jezika i kurs za njegovateljicu jer, kako kaže, želi da pomaže starim i iznemoglim osobama.

– Imam dosta želja i ciljeva. Jedna od tih želja jeste da bude uspješna u svijetu mode. Trudim se da postignem što veći uspjeh na takmičenju za Miss USK-a, želim da se pokažem u što boljem svjetlu, te da na najbolji način predstavim sebe i svoj grad. I potrudit ću se da ostvarim svoje snove, kazala je Ajla.

Želim poručiti svima da se trude i bore da ostvare svoje želje i ciljeve jer samo s jakom željom i vjerom možemo da ostvarimo sve.