Mještani bihaćkog naselja Luke zabrinuti: “Povećan broj odašiljača mobilnih operatera koji uzrokuju maligne bolesti!”

usn.ba

Malobrojni građani Bihaća znaju da, na sva zvona hvaljeni, projekat izgradnje kanalizacionog sistema nije obuhvatio ni sve urbane mjesne zajednice, među kojima se svakako ističe, kao poseban problem, bihaćko naselje Luke.

Oni koji su odlučili da tako bude nisu znali ili nisu htjeli znati da sistem odvodnje oborinskih i fekalnih voda, svojevremeno izgrađen kao privremeno rješenje, i pri slabijim padavinama pokaže sve svoje slabosti što za posljedicu ima poplavljena dvorišta i bašte, vodom punom fekalija.

Mještane ove mjesne zajednice posebno zabrinjava i to što je na pojedine objekte postavljeno nekoliko odašiljača pojedinih operatera mobilne telefonije, bez ikakve saglasnosti građana iako je nesporno da se tim činom u pitanje dovodi zdravlje svih njenih žitelja u zoni najvećeg zračenja.

– Mjesni ogranak Naše stranke, formiran u ovoj mjesnoj zajednici će, posredstvom Gradskog odbora, zatražiti od gradskih vlasti iscrpan izvještaj o njihovim namjerama da riješe ove i druge probleme komunalne prirode kao i da se ispitaju okolnosti pod kojima su postavljeni odašiljači mobilnih operatera te, u krajnjem, zatraži njihovo izmještanje na lokacije na kojima neće predstavljati opasnost za građane, kaže Ines Smajić iz Gradskog odbora Naše stranke Bihać.

Ova aktivnost će biti popraćena prikupljanjem potpisa podrške građana ove mjesne zajednice koji su i do sada, očigledno nedovoljno, inzistirali da se opisanim problemima da adekvatan tretman.

Podsjećamo, mještani sela Brekovica, nadomak Bihaća, također, smatraju da su bazne stanice mobilne telefonije te antenski i drugi odašiljači koji su razasuti na ovom prostoru uzrok brojnim slučajevima malignih oboljenja koja pogađaju mještane u posljednjih nekoliko godina.

Nedavno je portal USN.ba pisao o odašiljač jednog od mobilnih operatera koji se nalazi pokraj stadiona Jedinstva. Međutim, nekoliko dana nakon objavljenog članka, odašiljač je isključen.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...