U sklopu ovogodišnjeg programa obilježavanja novogodišnjih praznika “Bihaćka Zimska čarolija“ na gradskom trgu otvoren je “Novogodišnji sajam Bihać 2016“. Sajam će trajati do 30.decembra , a obilježavajući sedmu godinu svog postojanja, organizatori su i ove godine Bišćanima prezentirali domaće obrte i firme.

“Sretan sam što smo i ove godine na jednom mjestu okupili domaće obrtnike i male poduzetnike i omogućili im da plasiraju svoje proizvode Bišćanima. Ovo je još jedan vid podrške našim obrtnicima i zanatlijama da prodaju svoje proizvode i pozivam naše sugrađane da posjete sajam i kupe neki od proizvoda naših vrijednih zanatlija. Također, ovim putem zahvaljujem svim građanima i privednicima koji su se odazvali humanitarnoj akcijiUdruženja ABC zahvaljujući kojoj smo prikupili paketiće za djecu socijalnih ustanova i Udruženja djece sa posebnim potrebama”-kazao je gradonačelnik Šuhret Fazlić tokom obilaska izlagača na novogodišnjem sajmu.

Služba za opću upravu, privredne i društvene djelatnosti animirala je preko 30 izlagača, među kojima se nalaze proizvođači ljekovitog bilja, meda, slastičarskih proizvoda, suvenira i unikatnog nakita. U skolpu novogodišnjeg sajma održana je i promocija CD Dječijeg radijskog festivala “ Igrajmo se pjesmom 2016“ uz nastup dijela učesnika festivala.