Službenici Jedinice granične policije Izačić, 31. jula 2016. godine lišili su slobode E.D. (1980.) državljanina Republike Hrvatske jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Ministarstvo unutarnjih poslova Unskosanskog kantona zbog kaznenog djela krivotvorenja platne kartice.

Osoba je kontrolirana na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić i predana službenicima Policijske stanice Bihać, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Službenici JGP Gorica, 31. jula 2016. godine, spriječili su nezakonit promet 38 ovaca bez ušnih markica u graničnom pojasu na području općine Grude. Nalazile su se u teretnom motornom vozilu Man, nacionalnih oznaka Hrvatske, kojim je upravljao M.B. (1988.) državljanin BiH. Vozač nije posjedovao nikakvu dokumentaciju o porijeklu stoke. Predmet je ustupljen Veterinarskoj inspekciji Zapadnohercegovačkog kantona.

Službenici JGP Brod, 30. jula 2016. godine, na MGP Brod nisu dozvolili ulazak osam osoba s područja Kosova u BiH jer nisu posjedovali putne isprave propisane za prelazak državne granice. Stranim državljanima uručena su rješenja o odbijanju ulaska u BiH.

Na graničnim prijelazima, 29. jula 2016. godine, službenici Granične policije BiH slobode su lišili pet osoba.

Službenici JGP Gradiška na izlasku iz BiH na MGP Gradiška slobode su lišili J.K. (1983.) jer ga je potraživao Općinski sud Mostar zbog kaznenog djela lake tjelesne povrede, ugrožavanja sigurnosti i narušavanja nepovredivosti doma. J.K. je predan službenicima Sudske policije Odžak.

Na MGP Orašje, na ulasku u BiH, slobode je lišen A.Ž. (1982.) jer ga je potraživao Općinski sud Tuzla radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Orašje bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Tuzlanske županije.

Službenici JGP Doljani, na MGP Bijača, slobode su lišili M.N. (1976.) državljanina BiH i RH jer ga je potraživao Općinski sud Livno zbog kaznenog djela nasilja u porodicii D.B. (1981.) državljanina RH jer ga je potraživao Općinski sud Travnik zbog kaznenog djela teške tjelesne povrede. Predati su službenicima Odjeljenja Sudske policije Zapadnohercegovačkog kantona.

Na MGP Brod, na ulasku u BiH, slobode je lišen A.O. (1987.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Doboj zbog kaznenog djela teške krađe. Predan je službenicima Sudske policije Doboj, navodi se u saopćenju Granične policije BiH.

/Fena