Nakon današnjeg sastanka: Sindikat ljekara i stomatologa i Vlada USK približili stavove

avaz.ba

Sindikatima ljekara i stomatologa Unsko-sanskog kantona na današnjim razgovorima u Vladi USK kazano je da nije problem isplaćivati februarsku platu po nedavno potpisanom kolektivnom ugovoru, ali je problem osigurati sredstva za troškove prijevoza, edukacije i otpremnine.

Da podsjetimo, Sindikat ljekara i stomatologa USK donio je odluku o stupanju u generalni štrajk, ukoliko se do 15. marta ne isplati plata za februar i to prema novopotpisanom kolektivnom ugovoru.

– Mi smo u Sindikatima najavili generalni štrajk ukoliko se ne bude primijenio kolektivni ugovor, jer para ima. Otud je i organiziran razgovor u Vladi USK, na kojem nam je nagovješteno da će se problem riješiti. Stavovi su poprilično približeni i očekujem da ćemo se dogovoriti – kazao je dr. Amir Rekić, predsjednik Sindikata u KB „Dr. Irfan Ljubijankić“.

Predsjednik Sindikata ljekara i stomatologa USK dr. Nedim Kurtagić podsjetio je da je Sindikatu stalo do dogovora i „zato su spremni tražiti rješenje, jer je to u interesu i pacijenata, ali i ljekara.“

Zatraženo je provođenje revizije oko zapošljavanja nemedicinskog kadra i ponovljeno je da se neće odustati od generalnog štrajka ukoliko do 15. marta ne budu isplaćene plate prema kolektivnom ugovoru.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...