Prije operacije jednom sedmično nastupala u piano baru. Ona i suprug Džavid Ljubovci prodali su stan u Bihaću da bi nastavila liječenje

Pjevačica Donna Ares (39) konačno je pobijedila kancer, a da bi smanjila mogućnost da joj se opaka bolest ponovo vrati, odlučila je okončati muzičku karijeru. Hrabra Bišćanka odlučila je to nakon što se probudila iz anestezije poslije 12-satne operacije u Danskoj.

– Donna je preživjela operaciju visokog rizika. Sretna je što može ponovo krenuti ispočetka. Najteža joj je bila odluka da mora prestati pjevati, odnosno da prekine muzičku karijeru – kaže naš izvor, uz uvjet da ostane anoniman.

Donna Ares u maju se sa suprugom Džavidom preselila u Dansku. Kako otkriva naš izvor, ona se na ovaj korak odlučila nakon što je dobila veliku podršku prijatelja iz Danske.

– On je veoma uspješan poslovni čovjek i vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata u ovoj zemlji. Pomogao je našoj kantautorici da dobije papire u Danskoj, ali i njenom suprugu Džavidu. On je dobio papire da pet godina može živjeti u ovoj uređenoj skandinavskoj zemlji. Donna je prije operacije jednom sedmično svirala u piano baru kod ovog veoma humanog Danca, koji je u najtežim trenucima bio uz nju – kaže naš izvor.

Džavid je nekoliko dana prije suprugine operacije bio u BiH, gdje je riješio papirologiju u vezi s prodajom stana u centru Bihaća.

– Prodali su stan. Odlučili su se na ovaj korak iz više razloga – kaže naš izvor.

Podsjetimo, Donna Ares je 2014. godine saznala da boluje od raka i hrabro se borila posljednje dvije godine. Taman kada je mislila da je izliječena, bolest se vratila u maju ove godine. Upravo i njena knjiga “Soba za nikoga” govori o njenom saznanju da ima ovu tešku bolest, nedoumici, suzama, bolu, a potom optimizmu i odluci da se bori do pobjede.

/faktor.ba