Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je poručio kako se svi naoružavaju do zuba, pa tako ni oni neće da zaostaju.

Naoružavaju se i svi ovdje u regionu. A naše je da ne zaostajemo. I sve što mogu da vam kažem, to je da ne zaostajemo. Uskoro ćete to moći da vidite. Samo ćemo vas obavijestiti o preciznom datumu. Svuda sve pomno pratimo. Ali ono što ne morate pomno da pratite, što vidite, čak i da ne vidite ništa i da se pravite da ne čujete ništa, to je da se svi naoružavaju do zuba – rekao je Vučić.

Predsjednik NES-a, Nermin Ogrešević komentarisao je navode predsjednika Srbije kazavši kako je Vučić ‘u posljednje vrijeme posebno iskren’.

Kaže da Srbija nikada u historiji nije toliko pomagala bh. entitetu RS kako to čini danas, da se svi u svijetu i u regiji “naoružavaju do zuba” i da Srbija ne treba zaostajati. A i da ne zaostaje. Kad je tako iskren, trebali bi ga i mi u Bosni i Hercegovini poslušati. Ne zaostajmo ni mi za regijom i svijetom. Naoružavajmo se i mi dok je vrijeme, kako ne bi ponovo bili žrtve, doživjeli genocid, brojali mrtve, prekopavali grobnice i žalili što nismo na vrijeme razumjeli zloslutne poruke, posebno s one strane Drine. Valjda smo nešto naučili prije 30-tak godina. Niko nam neće pomoći, ako ne pomognemo sami sebi! – poručio je Ogrešević.