Nezakonito razriješen direktor RTV USK

avaz.ba

Jučerašnja odluka novog Nadzornog odbora, koji je inače nezakonito imenovan od nezakonito imenovane Skupštine Društva, o smjeni aktuelnog direktora RTV Unsko-sanskog kantona Izeta Mustafića kulminacija je dešavanja u vezi s ovom medijskom kućom i političke trgovine između SDA i Demokratske fronte, piše Avaz.

Za odluku o smjeni aktuelnog i imenovanju novog v. d. direktora i v. d. izvršnih direktora saznalo se iz medija. Zanimljivo,  saopćenje kojim se obavještava o smjeni poziva se na Upravu RTV USK, iako u Upravi o tome ne znaju ništa.

Predsjednica Nadzornog odbora RTV USK Jasmira Mehić je iznenađena ovom odlukom nelegalnog-paralelnog Nadzornog odbora. Podsjeća da je NO zasjedao prije dva dana, ali nije bilo govora o smjeni, niti je takva odluka donesena.

Također, novoimenovani v. d. izvršnih direktora Senad Ramić i Nijaz Glumac također ne znaju ništa o imenovanju.

Niko nas nije kontaktirao, niti pitao i mi nemamo nikakve veze s tim – stava su obojica.

Očitovanje Komisije

O problemu imenovanja Skupštine Društva i posebno Nadzornog odbora očitovala se jučer Komisija za obrazovanje Skupštine USK.

– Komisija je zatražila od Skupštine da cijelu proceduru oko izbora Skupštine i Nadzornog odbora vrati na početak, jer je prilikom imenovanja napravljeno niz zakonskih propusta. Prekršen je zakon te Statut Društva – kazao je Damir Hadžić, predsjednik Komisije.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...