Učenici, roditelji i nastavnici Osnovne škole “Jezerski” proslavili su značajan događaj jučer, a riječ je o svečanoj priredbi koja je organizirana povodom završetka projekta utopljavanja centralne škole. Na ovoj svečanosti prisustvovali su članovi Vlade Unsko-sanskog kantona, uključujući premijera Mustafu Ružnića i resornog ministra Edvina Alijanovića.

Tom prigodom, gosti su imali priliku čuti prigodna obraćanja zvanica, a posebno su se istaknuli prvačići s svojim izvedbama u vokalno-plesnim tačkama. Ova svečanost označava značajan korak u poboljšanju uvjeta za učenje i boravak učenika u centralnoj školi “Jezerski”.

Ministar Alijanović je u svom govoru naglasio: “Uspjeh postižemo samo kada se ujedinimo i kada je cilj dobrobit ove djece, ovih mališana. Naša je obaveza da im omogućimo što bolje uslove za obrazovanje i to ćemo nastaviti činiti i ubuduće. Posebno mi je drago što smo ovim projektom omogućili da škola bude toplija u zimskim danima koji su pred nama. Osim 90.000,00 KM za projekat utopljavanja zgrade škole, Ministarstvo je svom budžetu osiguralo i dodatnih 50.000,00 KM za izgradnju i uređenje vanjskog igrališta škole. Vlada USK će nastaviti pružati podršku u izgradnji, uređenju i sanaciji školskih objekata, budući da su upravo oni naš jedini zalog za uspješniju i prosperitetniju budućnost na ovim prostorima.”

Osnovna škola “Jezerski” će također dobiti 20.000,00 KM iz budžeta Vlade USK za nabavku sredstava i opreme za obrazovanje. Ukupno, ova sredstva čine značajan doprinos projektima podržanim samo u ovoj školskoj godini, s ukupnim iznosom od 160.000,00 KM. Sve navedene inicijative svjedoče o posvećenosti Vlade USK poboljšanju obrazovnog sustava i kvalitete obrazovanja za buduće generacije.