Danas je u Kantonalnoj bolnici ” dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću upriličen obilazak odjeljenja dječije hirurgije Kantonalne bolnice gdje su okončani radovi na obnovi sredstvima u iznosu od 100.000 dolara, koja je osigurala Bosna Bank International – BBI.

Donatorima se na ovoj značajnoj pomoći zahvalio direktor Bolnice Smail Dervišević te premijer USK Husein Rošić koji je sa direktorom BBI Amerom Bukvićem, simbolično otvorio obnovljeni odjel.

Premijer USK naglasio je da je Kantonalna bolnica u Bihaću, odnosno njena obnova i razvoj prioritet kad je u pitanju oblast zdravstva. Vlada USK, uz saglasnost Skupštine USK, rasporedila je milion maraka iz dobiti poduzeća Unsko-sanske šume namjenski za obnovu operacionih sala, a traži se rješenje kako pomoći menadžementu da saniraju dugove i da mogu organizovati dalje poslovanje kako bi ispunili svoj primarni cilj – a to je briga o pacijentima . Zato je u Plan Vlade USK za 2017. godinu uvršteno rješavanje problema Kantonalne bolnice u Bihaću, kazao je mr. Rošić.