Mladi autori Ervin Duratović i Irfan Alijagić iz Bihaća su se ponovno našli u centru pažnje nakon što su osvojili dva prestižna priznanja za svoj dokumentarni film “Ekspedicija na 3 rijeke”. Naime, film Duratovića i Alijagića proglašen je najboljim dokumentarnim filmom na New York International Film Awards i najboljim avanturističkim filmom na Oniros Film Awards. Njihov film prati avanturu dvojice hrabrih avanturista Adnana Kurtagića i Edina Redžića koji su se sami uputili u neistražene dijelove rijeke Une i pritoka Krke i Unca.

Film “Ekspedicija na 3 rijeke” premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Bihać Avantura film festivalu, a od tada je privukao pozornost publike diljem svijeta. Nakon premijere, ovaj film osvojio je niz međunarodnih priznanja na festivalima kao što su Istanbul Film Festival (Honorable Mention), Tatras International Film Festival (Best Inspirational Film i Best Adventure), Eastern Europe Film Festival (Best Documentary), Heart of Europe International Film Festival (Best Feature Documentary) i Europe Cinematography Awards Amsterdam (Best Documentary i Best Cinematography).

Bišćani su ponosni na ovu ekipu i nadaju se da će nastaviti donositi pobjede i promovirati svoj grad i cijelu Bosnu i Hercegovinu u svijetu. Ovaj film ne samo da je zabavan i inspirativan, nego i promovira prirodne ljepote BiH i Nacionalnog parka Una. Njihova hrabrost i avanturistički duh inspiriraju sve koji gledaju ovaj film da slijede svoje snove i istraže ljepote svijeta oko sebe.