Održan 6. koncert profesora Muzičke škole Bihaćć

abc.ba

Već šesti u nizu koncerata koje Umjetnička škola Bihać priređuje povodom obilježavanja 45 godina postojanja Srednje muzičke škole Bihać, održan je u dvorani Muzeja AVNOJ-a.

Sinoć je održan, s pravom možemo tvrditi, vrhunski koncert klasične muzike koji su gradu i publici poklonili profesori Umjetničke škole. Ljubitelji “gromke radosti” imali su priliku da čuju djela Bacha, Gershwina,Thorlaksonna..

Škola koja je locirana u srcu grada Bihaća, u zgradi Klostera, a djeluje u kontinuitetu preko 61 godinu i dala je brojne profesore, magistre i doktore nauka iz oblasti muzičke i primijenjenih umjetnosti. Neki od bivših učenika i profesora sada su profesori na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, zemljama Evrope i diljem cijelog svijeta (čak i na Aljasci u SAD-u).

Večeras će građani Bihaća imati priliku poslušati koncert Osnovne muzičke škole Bihać u sali Muzeja I zasjedanja AVNOJ – a u 19:00 sati.
Posebna poslastica bit će performans na Gradskom trgu u subotu, 27. maja 2017. od 11:00 do 13:00 sati gdje će učenici i profesori uživo izvoditi popularna djela klasične muzike. Za to vrijeme učenici Srednje likovne škole radit će za svojim štafelajima pejzaže Bišća.

– Pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže u subotu. Inače, ovaj se koncert na otvorenom organizuje povodom Dana škole i Dana Unsko-sanskog kantona, kazali su iz Umjetničke škole.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...