Danas (15.07.2016.) održana je press konferencija s ciljem informisanja i upoznavanja javnosti o formiranju Građanskog saveza BiH u Bihaću i učešću na Lokalnim izborima 2016. godine. Prisutnim novinarima su se obratili Armin Amidžić, Ilda Alibegović i Edin Moranjkić koji su u najkraćim crtama predstavili samu ideju formiranja ovog saveza u Bihaću i kratko izložili smjernice budućeg djelovanja.

Identifikuju se kao grupa građana koji su se probudili i postali svjesni da je nužno aktivirati se i preuzeti inicijativu, sa zajedničkim ciljem da pokušaju promjeniti trenutnu političku sliku grada Bihaća.

To planiraju učiniti kroz političku platoformu Građanskog saveza, ali naglašavaju da se ne radi samo o još jednoj novoj političkoj stranci na političkoj sceni grada Bihaća, nego o platformi koja će djelovati kao neka vrsta foruma građana gdje svako ima jednako pravo glasa i zagarantovanu slobodu političkog i svakog drugog djelovanja, po čemu će se razlikovati od svih drugih političkih partija.

– Na listi se nalazi dosta prepoznatljivih imena iz raznih životnih sfera grada Bihaća, a većina njih se nikada ranije nije bavila politikom. U ovu priču su ušli sa najiskrenijim namjerama kako bi dali svoj doprinos pozitivnim promjenama, kako bi okrenuli novu stranicu. Istina, među nama ima i nekoliko političara, ali onih koji su svoje stranke napustili pod pritiskom nametanja pogrešnih stavova, pa možemo reći da su na neki način i protjerani jer nisu odustajali od vlastitih stavova i principa. Nisu pristali biti slijepi poslušnici pa čak i na vlastitu štetu. Oni će učiniti sve da naprave da izgledamo kao oni, a naše je da pokažemo da smo baš suprotno, naveli su.

Ističu da pored samih kandidata koji se nalaze na kandidatskoj listi, ovaj savez čini još mnogo stručnjaka i intelektualaca te običnih časnih i poštenih građana koji neće direktno sudjelovati u izbornom procesu, ali ćemo svi zajedno učiniti sve da stanu u kraj stranačkim kriminalnim kartelima koji građane lažu i pljačkaju već dvadeset godina.

Borit će se protiv energetskih lobija koji žele zauzeti rijeku Unu, protiv stranačko-tajkunskog krčmljenja gradske imovine, protiv urbicida, kulturocida, protiv kompletnog povarenog političkog sistema koji već dvadeset godina laže i pljačka državu i narod.

Lista kandidata Građanskog saveza BiH za Gradsko vijeće grada Bihaća:

 1. ARMIN AMIDŽIĆ
 2. ILDA ALIBEGOVIĆ
 3. EDIN MORANJKIĆ
 4. ZULFIKAR HANDUKIĆ
 5. MIRJANA MUJKIĆ
 6. SEJ RAMIĆ
 7. FIKRET MIDŽIĆ
 8. INES DELIĆ
 9. NURZEKIJA MARJANOVIĆ
 10. ALMIR BUDIMLIĆ
 11. EDINA LIĐAN
 12. SANEL HAVIĆ
 13. AZRA TAHRIĆ
 14. ELVEDIN SEDIĆ
 15. DINKO HADŽOVIĆ
 16. MARA ĐUG
 17. FRANE ANUŠIĆ
 18. NEJRA MIDŽIĆ
 19. JASMIN DURAKOVIĆ
 20. EMIR PIRALIĆ
 21. DŽENANA ŽERIĆ
 22. ADNAN BALIĆ
 23. SELMA DELIĆ
 24. ERVIN SEDIĆ
 25. SEAD DŽANIĆ
 26. DEJLA MEŠANOVIĆ
 27. EMIR HAFIZOVIĆ
 28. TIJANA ŠEHIĆ
 29. NERMIN MALKOČ
 30. HASAN KUDIĆ
 31. JASMINA KARABEGOVIĆ
 32. ENES ŽERIĆ
 33. HANA MUŠIĆ
 34. EMILIO JANDA
 35. ISMET FAZLIĆ