Tvrđava Pset lokacija je jednog od najuzbudljivijih koncerata na otvorenom u Unsko-sanskom kantonu. Domaći posjetioci i turisti imaće priliku 15. jula potpuno besplatno uživati u zabavi dugo u noć koju donosi grupa Helem Nejse i tim Soundkeepers.

Pažljivo birana lokacija, srednjovjekovnog Starog grada, dajte nesumnjiv užitak konceptu alternativne zabave za sve goste. Tvrđava Pset smještena je u samom središtu grada Bosanske Krupe, a okružuju je tri vjerske bogomolje što ovoj lokaciji daje poseban multikulturalni identitet. Neodoljiv momenat predstavlja pogled na rijeku Unu i Krušnicu koje prolaze kroz guste zelene šume, spuštajući se kroz bosanskokrupske ade.

Razmišljajući kako univerzalnom ambijentu dodati začin po mjeri svih, odluka je pala na popularnu bh. grupu Helem Nejse koja za sebe kaže: “Nismo najbolji, ali smo jedini”, što predstavlja i filozofiju stvaranja različitih, ali jedinstvenih umjetničkih koncepata koji su produkt ovog kreativnog tima kojega čine: Admir Čular (Čika Gagara), Amer Čanković (Stihomir Klepić) i Tihomir Radić (Toshi Domaćin). Svoje početke napravili su na radio show-u, dok danas bilježe višemilionske preglede na društvenoj mreži youtube sa hitovima kao što su: „Kabadahija” (duet sa Markom Louisom), “Pionirska” (duet sa bendom “Dubioza kolektiv”), “Bosnia”, “Debili” i mnogi drugi. Kroz dobro osmišljen koncept crtane serije “Bruca Braca Bruda Brada” grupa Helem Nejse humorizira i ironizira bh. društvene anomalije i fenomene. Brojni su razlozi zašto je ova grupa orginalna i vrijedna pažnje. Sigurno je onda da ovoga puta Una i njeni blistavi slapovi neće sami plesati već i svi oni koji dođu na ovaj događaj, a razlog je poprilično jednostavan. Soundkeepers tim odlučio je posebnim elektronskim setom, uz hitove house i techno muzike, držati vas budnim i pokretljivim stvarajući neke od najljepših uspomena, a već danas odličnu atmosferu nagovještavaju vam: Inis, Elm i Irfan F.

Nemojte se previše brinuti: da li će stage, sound ili light biti spreman, da li će muzičari doći na vrijeme, da li će biti hladnog pića i ukusne hrane, već dođite i prepustite se osjećaju!
Napomena: Ulaz za sve posjetioce je besplatan, a satnicu događaja, kao i eventualna pitanja možete postaviti na zvaničnom event linku https://fb.me/e/3zrbFOBfT

GENERALNI POKROVITELJ: Grad Bosanska Krupa sa Centrom za kulturu, informisanje i obrazovanje Bosanska Krupa uz podršku Vlade Unsko-sanskog kantona
ORGANIZATOR DOGAĐAJA: Muzičko udruženje Soundkeepers