Piše: Biscani.net

U Bihaću će u petak, 21. juna 2024. godine, započeti 26. festival Bihaćko ljeto svečanim defileom SPC “Virus” i Gradskog duvačkog orkestra Bihać. Defile kreće od Kulturnog centra u 20 sati, pružajući građanima priliku da uživaju u spektaklu na ulicama grada.

Nakon defilea, program se nastavlja na Gradskom trgu gdje će od 21 sat nastupiti poznata kantautorica i vokalna trenerica Maya Sar. Maya Sar je široj javnosti poznata po predstavljanju Bosne i Hercegovine na Eurosongu 2012. godine s pjesmom “Korake ti znam”, koju je sama napisala.

Osim svojih muzičkih dostignuća, Maya Sar je osnivač regionalnog humanitarnog projekta “Moj je život moja pjesma”, usmjerenog na borbu protiv raka grlića materice. Kao kompozitor i tekstopisac istoimene pjesme, okupila je vodeće zvijezde regiona kako bi podržali ovu plemenitu inicijativu.

Maya Sar je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Sarajevu 2005. godine, odsjek klavir. Prije solo karijere, bila je prateći vokal mnogim poznatim pjevačima i dugogodišnja članica tima Dine Merlina. Njena prva pjesma “Nespretno” postala je hit 2010. godine, a njen album “Krive riječi” izdao je Aquarius Records 2013. godine. Pored vlastitih projekata, Maya Sar komponuje za druge umjetnike u porodičnom studiju “Long Play Studio” sa suprugom Mahirom Sarihodžićem.

Ova večer obećava izvanredan početak festivala Bihaćko ljeto, nudeći bogat kulturni program za sve posjetitelje.