Bosanski kulturni centar u Tuzli ove godine bit će domaćin 23. izbora Miss BiH 2018. koji se održava 30. septembra u 21:00 sati.

Nakon Aide Karamehmedović, djevojke koja je prošle godine osvojila prestižnu titulu Miss BiH, 20 mladih dama s nestrpljenjem čeka ovaj događaj.

Finalistice izbor Miss BiH u sklopu svog boravka i priprema u Hrvatskoj privode kraju svoje pripreme pred veliko finale izbora Miss BiH za Miss svijeta.

Djevojke su snimile i photoshootinge sa majicama sponzora od kojih su dobile vrijedne uređaje namijenjih za estetsku pripremu djevojaka kako bi bile spremne za razna video i fotosnimanja.

Nakon niza aktivnosti djevojke su posjetile i obližnje turističko mjesto, srednjovjekovnu tvrđavu sv. Mihovila. Podignuta je na 60 metara visokoj strmoj kamenoj uzvisini, što je posebno impresioniralo djevojke. Pod njenim zidinama razvio se Šibenik, najstariji autohtoni hrvatski grad na Jadranu.

Dok djevojke odbrojavaju dane do finala i vrše svoje posljednje pripreme krenulo je i glasanje za Miss televoting BiH 2018.

Građani odlučuju ko će biti ovogodišnja Miss Televoting BIH 2018. Svaka od djevojaka ima i svoj telefonski broj te svako na taj način može glasati za svoju favoritkinju. Glasanje je vrlo jednostavno, putem svih fiksnih i mobilnih mreža u BiH i to tako što se bira jedinstveni broj 096 840 8– i redni broj kandidatkinje od 1 do 19.

Ona djevojka koja bude imala najveći broj poziva (broj za glasanje naveden na svakoj fotografiji) od danas pa do kraja finalnog izbora, plasirat će se u Top 10 na finalnom izboru Miss BiH za Miss svijeta i ponijet će lentu Miss TelevotingBIH 2018. Cijena poziva je 1 KM plus PDV.

“Ovogodišnji izbor posvećen je humanitarnoj akciji “I mi hoćemo svoju školu” kako bi se nabavili instrumenti i obnovila zgrada Srednje muzičke škole u Tuzli. Pozivom na broj 090 290 014 donira se 1 KM + PDV (1,10 KM)“, izjavio je Robert Jovanović, komercijalni direktor i producent izbora Miss BiH za Miss svijeta.

Inače, finalni izbor će se održati 30. septembra na sceni Bosanskog kulturnog centra u Tuzli s početkom u 21 sati uz direktan prenos na FTV.

Pobjednica finalnog takmičenja našu će zemlju predstavljati na izboru za Miss svijeta koji će se održati 8. decembra u gradu Sanya u Kini.