Vlado Jagodić 20. januara obavlja prozivku.

Ekipa Jedinstva je prvi dio sezone Prve lige FBiH završila na sjajnom trećem mjestu na tabeli, što je rezultat, slobodno se može reći, iznad svih očekivanja.

Bišćani će uskoro početi sa pripremama, pošto je prozivka zakazana za 20. januar. Prvi dio priprema će se obaviti u Bihaću nakon čega slijedi put u Makarsku.

U Makarskoj će se izabranici Vlade Jagodića zadržati dvije sedmice, a za to vrijeme će biti odigrane četiri kontrolne utakmice, dok će po povratku u Bihać biti odigrane još dvije.

U drugi dio sezone bez Petrovskog
Sjajni golman Ilče Petrovski u nastavku sezone neće čuvati mrežu Jedinstva, jer je u ovom trenutku preskup za klub, prije svega zbog činjenice da uprkos sjajnom trećem mjestu nije realno da se Jedinstvo može upustiti u borbu za Premijer ligu. Zbog odlaska Petrovskog, čelnici kluba već pregovaraju sa njegovim potencijalnim zamjenama.

Kada su u pitanju novajlije, u Jedinstvo su stigli Nihad Šero i Armin Cibra. Mladi napadač, Šero, se istakao igrama u visoškoj Bosni, dok je Armin Cibra igrač koji je ponikao u Željezničaru, dok je posljednji anažman imao u Famosu.

Jasno je da je uprava ostvarila svoj osnovni cilj – stabilizacija kluba, a sada u Bihaću žele stvoriti mladi tim sa kojim će u budućnosti jurišati na plasman u Premijer ligu. Ipak, sigurno je da crveno-bijeli žele i na proljeće nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima.