Foto: Zlatan Bašagić

Piše: Biscani.net

Danas je vijećnik Emir Mujadžić postavio vijećničko pitanje u vezi s uređenjem parking mjesta “P1” u centru grada, tačnije u ulici 5. Korpusa u Harmanima. Mnogi čitatelji portala i građani nisu odmah shvatili o kojem parkingu se radi. Čak je i direktorica Javne ustanove Zavod za prostorno uređenje Bihać, Edina Osmanović, na sjednici Gradskog vijeća prvobitno mislila da se radi o parkingu na Ceravcima. Nakon što su joj vijećnici ukazali na grešku, shvatila je da je riječ o makadam parkingu u Harmanima.

Direktorica Osmanović je izjavila da ne zna u čijem je vlasništvu taj parking, iako JKP Komrad Bihać redovno održava i naplaćuje vinjete za isti. Prije dvije godine, prva faza uređenja tog parkinga je realizirana od strane Grada Bihaća s financijskom podrškom Vlade Unsko-sanskog kantona u iznosu od 60.000 KM. U toj fazi su napravljeni projekat parkinga, drenaža, kanalizacija i postavljeni ivičnjaci. U drugoj fazi se očekuje da Grad Bihać što prije izvrši asfaltiranje.

Direktorica Osmanović je obećala da će pismeno odgovoriti na vijećničko pitanje Mujadžića nakon što prikupi više informacija o ovom predmetu.

Sada objavljujemo i sliku spomenutog parkinga kako bi čitatelji imali jasniju predstavu o kojem se parkingu radi. Nadamo se da će ovo pojašnjenje pomoći svima da bolje razumiju pitanje i stanje uređenja parkinga “P1” u Harmanima.

Građani Harmana su s oduševljenjem prihvatili ovu inicijativu Gradskog vijeća, nadajući se da će se problem što prije riješiti u njihovu korist. Očekuju brzu realizaciju druge faze i asfaltiranje parkinga.

POVEZANA VIJEST:

– Vijećnik Emir Mujadžić zahtijeva hitno asfaltiranje parkinga u centru Bihaća za građane MZ Harmani