Poslovni susreti turskih i privrednika sa područja USK

vladausk.ba
U Bihać traju poslovni susreti turskih privrednika i privrednika s područja Unsko-sanskog kantona.

Dolazak turskih privrednika organizovala je Trgovačka komora Kocaeli iz Turske a nosioci organizacije u Bihaću su Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona i Privredna komora USK pod pokroviteljstvom premijera USK Huseina Rošića, koji je potencijale ovog dijela BiH prezentovao predstavnicima tusrke poslovne zajednice i dogovorio povezivanje privrednika.Nakon prijema za tursku delegaciju, u prostorijama Vlade USK, u Bihaću je organizovana prezentacija o potencijalima za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu te predstavljanje turskih kompanija a potom i poslovni razgovori kako bi privrednici sa našeg Kantona upoznali potencijalne partnere. Bila je ovo prilika i za prezentaciju BIGMEV fondacije, osnovana 2010. godine u Istanbulu s ciljem razvoja ekonomskih, kulturoloških i naučni odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Oblasti za koje je organizovan ovaj susret, radi stvaranja poslovnih veza, su: građevinarstvo, metalna industrija, proizvodnja mašina, sektor plastike, automobilska industrije, prehrambena industrija, turizam i ugostiteljstvo, sektor medicinske opreme, štamparija,.

Privrednici s područja Unsko-sanskog kantona pokazali su interes za ove poslovne susrete i pohvalili inicijativu Vlade Kantona da se preko nadležnih institucija omogući direktan kontakt s potencijalnim poslovnim partnerima.
Poslovni susreti održavaju se u Hotelu Kostelski buk, u Bihaću, a za sutra je planirano potpisivanje Memoranduma o razumijevanju i saradnji između Privredne komore Kodžaeli i Privredne komore Unsko-sanskog kantona uz prisustvo ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini .0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...