Privredna komora USK bila je domaćin prezentaciji programa „Podrška rasta konkurentnosti malim i srednjim preduzećima“ na kojoj su za poduzetnike s područja USK predstavnici EBRD i VTK BiH prezentirali mogućnosti koje naši poduzetnici mogu realizirati preko ove institucije. Prisutne su pozdravili generalni sekretar PK USK Nihad Šušnjar i kantonalni ministar privrede Asmir Crnkić.

– Imajući na umu činjenicu da bez ulaganja nema razvoja i stvaranja nove ekonomske vrijednosti a razmišljajući u pravcu kreiranja boljeg ambijenta za ulaganje na području USK, smatrao sam da bi bilo strateški važno našim poduzetnicima približiti EBRD i upoznati ih sa njenom misijom. Danas imamo priliku da steknemo potpuni uvid u funkcioniranje EBRD kao i same programe koje ova institucija podržava. Ciljevi su nam identični: ojačati konkurentnost naših privrednika, proširiti kapacitete, postići privredni rast, razvoj i u konačnici kreirati nova radna mjesta, kazao je Crnkić.

Glavna tema čiji je prezentator bio Zihnija Hasović Principal manager EBRD bila je „Podrška rasta konkurentnosti malim i srednjim preduzećima“ dok je podteme vezane za EU program COSME , Evropsku poduzetničku mrežu EEN (Enterprise Europe Network) i usluge EEN mreže – privredno komercijalno partnerstvo prezentirao Amir Hujić načelnik odjela za EU ispred VTK BiH.