Piše: Biscani.net

Učenici četvrtog razreda Medrese “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” u Cazinu su organizirali svečani doček za svog novog hafiza, Emira Osmanagića, obilježavajući njegov izvanredan uspjeh. Emir Osmanagić postao je 29. hafiz ove prestižne medrese.

Direktor Medrese, profesor Zuhdija-ef. Handanović, obratio se prisutnima i istaknuo važnost ovog dostignuća za medresu i vjersku zajednicu u Cazinu. Njegove riječi bile su ispunjene ponosom zbog Emirovog postignuća.

Na svečanosti se također obratio i razrednik Emira Osmanagića, profesor Elvedin Grošić, čestitavši hafizu, njegovom učitelju (muhaffizu), i ponosnim roditeljima na velikom uspjehu. Učenici školskog hora upriličili su svečanu atmosferu izvođenjem prigodne ilahije.

Ovaj događaj je još jedan primjer ponosa i tradicije medrese, gdje se kontinuirano radi na obrazovanju i duhovnom razvoju mladih. Hafiz Emir Osmanagić donosi svijetlu budućnost zajednici i medresi, nadahnućem i posvećenošću koje je pokazao u postizanju ovog visokog duhovnog dostignuća.

(Biscani.net – tekst u sklopu projekta “Promocija lokalnih priča iz USK”)