Privredna komora Unsko-sanskog kantona nastupila je, zajedno sa člaicama, kao izlagač na „19. Proljetnom međunarodnom Bjelovarskom sajmu/ Drvni svijet i Sajam poljoprivredne mehanizacije“ od 01. do 03.04.2016. godine na sajamskom prostoru u Gudovac u Bjelovaru.

Zajedno s Privredom komorom USK nastupile su članice: JP Nacionalni park „Una“, „Opal commerce“ d.o.o. Bihać, Hotel „Paviljon“Bihać, „Kostel commerce“ – Hotel „Kostelski buk“ Bihać, „Bijeli Una rafting“ d.o.o. Bihać, Seosko domaćinstvo „Čardaklije“ Bosanski Petrovac, Turistički centar „Neron“ Bihać i „Orhideja“ Bihać i ostvarile zapažen nastup i začajan interes posjetitelja za njihovu ponudu usluga i proizvoda.

Proljetni međuarodni Bjelovarski sajam je poljoprivredni, privredni i obrtnički sajam, koji svake godine bilježi neprekidni rast u broju izlagača i posjetitelja. Na ovom sajmu poljoprivrednici su izložili bogatu ponudu sjemenske robe, zaštitnih sredstava i poljoprivredne mehanizacije, a sajam su obilježili i prateći sadržaji: stručni skupovi, okrugli stolovi, predavanja i prezentacije rada poljoprivrednih strojeva.

Bjelovarski sajam je po prvi put u okviru Proljetnog međunarodnog sajma organizirao sajamsku izložbu „Drvni svijet“ na kojoj su prezentirane najnovije drvne tehnologije i prezentirana oprema za šumarstvo.

Osim izložbeno-prodajnog dijela šumarske opreme i opreme za obradu drveta, u suradnji s najznačajnijim poslovnim subjektima iz područja šumarstva i drvnih tehnologija održan je niz prezentacija, predavanja, okruglih stolova i konferencija.

/mojusk.ba