Društvenim mrežama dijeli se fotografija policajke koja je snimljena u Nizozemskoj, a na kojoj ona nosi opremu nizozemske policije.

“Žene si ne mogu pomoći pa izlažu svoju seksualnost čak i kad im to ograničava kretanje u poslovima kojima se bave”, stoji u opisu objave koja je izazvala brojne negativne komentare.

“A šta je trebala napraviti? Ostaviti stražnjicu kod kuće”, oštro je reagirala jedna korisnica.

Fotografija policajke izazvala je žustru raspravu na Facebooku, prikupivši više od 1.000 komentara.

Pokrenula su se i pitanja o položaju žena u sličnim zanimanjima. Tako su se javile i druge policajke, ali i zaštitarke.

“Većina uopće ne radi opremu za nas, dobivamo mušku opremu i onda to često završi ovako kao što vidite na fotografiji, jer jednostavno nismo isto građeni, bez obzira što dobijemo najmanje brojeve”, objasnila je jedna.

“Žene ne traže uniforme, one ih dobivaju. I to muške. Manje brojeve. A njih dizajniraju muškarci. Ja imam veće bokove i ovako mi stoji uniforma”, “Ja isto radim u policiji, moj odjel ne želi nam naručiti ni pancirke, kamoli ženske hlače. Mene odora ‘proguta'”, samo su još neki od komentara.

Drugi su pak tvrdili da su to ženske hlače koje savršeno pristaju policajki, a da je jedini “zločin” to što je jako zgodna.

“Pa nisu hlače od betona da bi joj ograničavale kretanje. To su rastezljive hlače i sigurno se kreće brže od većine svojih kolega”, zaključio je jedan od Facebook korisnika.

(klix.ba)