U Gradskom odboru Naše stranke u Bihaću komentirali su stanje u javnom sektoru i prava radnika u realnom sektoru, najavljujući aktivnosti s ciljem izjednačavanje prava svih radnika.

“Državni službenici  morali bi opravdati  razloge svog postojanja  insistirajući na poštivanju i ono malo prava koja su udijeljena radnicima zaposlenim u privatnim preduzećima bez kojih nema napretka. Ako već nemaju solidarnosti sa onima u privatnom sektoru, onda bi bar trebali izvršavati svoje zakonom propisane obaveze za koje ih građani skupo plaćaju i brinuti o radnicima u realnom sektoru”, istakao je Nurudin Osmanović, predsjednik Gradskog odbora Naše stranke u Bihaću.

U Našoj stranci u Bihaću upozorili su na razlike u pravima radnika u javnom i realnom sektoru.

“Uposlenici u javnom sektoru svako malo iskazuju nezadovoljstvo obimom i kvalitetom svojih prava iako, u odnosu na one u privatnom sektoru, mogu reći da su pravi sretnici. Ako se uzmu u obzir njihova primanja, radno vrijeme, topli obrok, naknada ze prijevoz, jubilarne nagrade, pomoć pri liječenju, sindikalna borba itd. može se reći da ova država i postoji samo radi njih.  Zašto takve uslove ne bismo omogućili i drugim radnicima? U narednom periodu, Gradski odbor Naše stranke u Bihaću posebno će se baviti pojedinim segmentima usporedbe prava uposlenika u javnom i privatnom sektoru, s ciljem njihovog izjednačavanja”, naglasio je Osmanović.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.