Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, razgovarao je u svom uredu u Sarajevu sa muftijom bihaćkim hafizom Mehmed-ef. Kudićem. Brojne teme su bile predmet razgovora, a jedna od njih je obilježavanje 20. jula, dana sjećanja na žrtve teškog ratnog zločina sa elementima genocida u Prijedoru i dolini Sane, kao i razgovor o poduzetim aktivnostima i radu medžlisa, džemata i obrazovnih ustanova Islamske zajednice na području Bihaćkog muftiluka.

Reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović je izrazio zadovoljstvo radom službenika Islamske zajednice i drugim licima koji doprinose razvoju Islamske zajednice i širenju dobra razne vrste. Zahvalio je muftiji Kudiću na uspješnom vođenju muftijstva, te na unapređenju rada ustanova Islamske zajednice. Istakao je važnost prisustva Islamske zajednice na svakom pedlju naše domovine i na značaj brige o svakom čovjeku kome se može bilo kakva vrsta podrške pružiti.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je zahvalio reisu-l-ulemi Husein-ef. Kavazoviću na istrajnosti u održavanju redovnih sastanaka sa muftijama, a posebno na stalnoj podršci koju reisu-l-ulema i njegovi saradnici pružaju na dnevnoj osnovi svim strukturama Islamske zajednice, ali i široj društvenoj zajednici. Muftija Kudić je istakao da je sa reisu-l-ulemom razgovarao o obilježavanju 20. jula u Prijedoru, o primjeni pravilnika o članarini i članstvu na prostoru medžlisa Muftijstva bihaćkog, o velikim manifestacijama poput Slobodarski dani u Bužimu i Musalle u Sanskom Mostu, o upisima učenika u medresu u Cazinu i studenata na Islamski pedagoški fakultet u Bihaću, te o drugim temama koje se tiču rada Islamske zajednice na području Bihaćkog muftiluka.

Izvor: Muftijstvo bihaćko/Biscani.net