Nakon što se na određenim web portalima bez imena i impresuma, te na društvenim mrežama, pojavio sporni dio snimka iz razgovora za Dnevnik sa ministricom privrede USK-a Samrom Mehić, Radiotelevizija Unsko-sanskog kantona se ograđuje od ovog čina, te upućuje javno izvinjenje ministrici Mehić

Nakon što se na određenim web portalima bez imena i impresuma, te na društvenim mrežama, pojavio sporni dio snimka iz razgovora za Dnevnik sa ministricom privrede USK-a Samrom Mehić, Radiotelevizija Unsko-sanskog kantona se ograđuje od ovog čina, te upućuje javno izvinjenje ministrici Mehić. Svjesni smo da je ovim nanesena šteta njenom ugledu, ali i ugledu naše medijske kuće, zbog zloupotrebe video materijala od strane pojedinca ili više njih, koji su nažalost dio našeg kolektiva.

Kao ozbiljna i respektabilna RTV kuća, poduzeli smo neophodne mjere i radnje kako bi se otkrilo ko je presnimio „sirovi“ materijal od 07. maja prošle godine, te ga nakon skoro deset mjeseci neovlašteno ustupio portalima i društvenim mrežama. Ukoliko bude potrebno zatražićemo pomoć nadležnih organa za pronalaženje izvršioca ovog djela.

Na taj način želimo skinuti ljagu sa radnika naše medijske kuće, koji krajnje profesionalno i pošteno rade svoj posao u ova teška i turbulentna vremena, za razliku od neodgovornog pojedinca ili više njih, čiji postupci štete dignitetu svih zaposlenika.

Već jučer održali smo sastanak Uprave društva, te smo pokrenuli sve aktivnosti, koje smo u mogućnosti, kako bi se utvrdilo ko je zloupotrijebio pomenuti snimak.

Ukoliko otkrijemo počinioca, adekvatno će biti sankcionisan, te ćemo javno objaviti njegovo ime. Ministrici Mehić još jednom upućujemo izvinjenje, zbog neprijatnosti kojoj je izložena.

Direktorica RTVUSK
Irma Pašić

Izvršna direktorica TV programa
Anela Halilagić