Piše: Biscani.net

Danas je na Gradskom trgu u Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda “Put zlata,” u organizaciji Saveza pčelara Unsko-sanskog kantona. Otvaranju sajma prisustvovala je Jasmina Ćoralić, pomoćnica gradonačelnika – šefica Službe za finansije, privredu i poljoprivredu Grada Bihaća, koja je istakla podršku Grada Bihaća lokalnim pčelarima.

Grad Bihać kontinuirano podržava svoje pčelare u skladu sa svojim mogućnostima, a ovaj sajam predstavlja priliku za promociju njihovog rada i proizvoda. Bihaćki pčelari su poznati po svojoj organiziranosti i kvaliteti proizvoda, što ih čini važnim činiocem u turističkoj ponudi grada.

Sajam “Put zlata” okupio je pčelare iz Unsko-sanskog kantona, pružajući im priliku za razmjenu iskustava i informacija te promociju njihovih proizvoda. Pored meda, na sajmu su predstavljeni i drugi pčelarski proizvodi i oprema, pružajući posjetiteljima priliku za upoznavanje s bogatstvom pčelarstva.

Ovaj događaj također doprinosi jačanju svijesti o važnosti pčelarstva i očuvanja pčela, ključnih za oprašivanje i očuvanje biljnog svijeta. Sajam “Put zlata” ostaje otvoren narednih dana, pružajući priliku svima da uživaju u proizvodima lokalnih pčelara i podrže njihov trud.

(Biscani.net)