Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić apelovao je na građane tog grada da imaju strpljenja zbog tekućih građevinskih radova na izgradnji kanalizacionog sistema u više ovdašnjih mjesnih zajednica zbog kojih vlada pravi saobraćajni kolaps. Naime, radovi se istovremeno odvijaju u više gradskih područja, zbog čega su brojne ulice raskopane i po njima je onemogućeno odvijanje saobraćaja.

Brojni građani zbog toga negoduju i ističu da su za dolazak do željenog mjesta prisiljeni koristiti zaobilazne i alternativne pravce trošeći tako dragocjeno vrijeme i sredstva. Fazlić ističe kako je Gradska uprava suočena s vremenskim rokovima koje mora ispoštovati ili će se u suprotnom susresti s finansijskim kaznama. “Ukoliko i dalje budemo odugovlačili s izvođenjem radova to će dovesti do multipliciranja troškova i kazne bi nas koštale oko milion maraka. To bi bilo pogubno ako se ima u vidu katastrofalno stanje u budžetu koje smo zatekli po preuzimanju vlasti”, istakao je Fazlić, podsjetivši kako evidentirana dugovanja iznose oko 50 miliona maraka.

On je dodao kako je radovi trebalo da započnu tokom ljetnog perioda, ali su tada odloženi zbog dešavanja u vezi s hapšenjem bivšeg gradonačelnika Emdžada Galijaševića. Pomenuta izgradnja sistema za odvodnju i prečišćavanje fekalnih i oborinskih voda jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata u istoriji Bihaća.

nezavisne.com