Australska bokserka Ebanie Bridges (37) još je jedna u nizu sportistkinja koja je počela raditi za Saudijsku Arabiju. Ona je postala promotorka Bokserskog saveza ove Saudijske Arabije.

Plava bombarderka Ebanie Bridges stekla je veliku slavu zbog onog što radi prije borbi. 37-godišnja Australijanka uvijek se na vaganju pojavi poprilično golišava i u prvi plan ističe svoje atribute.

Zbog toga su njene bokserske vještine poprilično zanemarene, iako se radi o djevojci koja je imala pojas IBF prvakinje svijeta u bantam kategoriji.

Ipak, zarade u ženskom boksu nisu nešto čime je Bridges zadovoljna. To je često isticala, te je bila prinuđena da se posveti online platformama za zarađivanje novca. Tamo joj ide jako dobro.

U samo nekoliko mjeseci zaradila je više nego u kompletnoj bokserskoj karijeri, a dodatni novac zarađuje i kao promotorica brenda pića irske MMA zvijezde Conora McGregora.

“Nalazim se pri vrhu zarade. Od boksa ne dobijam previše i da nema ovog radila bih u je*enom McDonald’su ili negdje u kafani da bih preživjela”, riječi su Ebanie Bridges koja i dodaje:

“Hvala Bogu na ovim platformama. Zarada mi omogućava da treniram i ne moram tražiti drugi posao. Kada nema borbi, nema ni zarade. Računi se moraju platiti”, poručila je Bridges koja navodi da je ljudi ne bi trebali osuđivati.

Prsata profesorica je sada otišla i korak dalje. Odlučila je reklamirati i Bokserski savez Saudijske Arabije. Novac za to nije mogla odbiti.

Ona je tako snimila reklamni video. Ovog puta nije morala da se skida kako bi uzela ček i to je za promjenu zaista velika stvar.

Naravno, reklamiranje Saudijske Arabije nije moglo bez osude fanova. Mnogi od njih su počeli s pričom o pravima žena u ovoj zemlji i s osudama prema Ebanie. Nažalost, svako ima pristup internetu.

Ebanie Bridges izgubila IBF pojas
Jako loše je Ebanie Bridges okončala prošlu godinu. IBF pojas prvakinje svijeta bantam kategorije je izgubila.

Australska bokserka je imala borbu s Japankom Miyo Yoshidom početkom decembra prošle godine. Potpuno je nadboksana i zasluženo je poražena.

Ona najavljuje povratak na tron, ali realno gledajući, teško da će uspjeti ponovo doći do trona. Njoj su druge stvari trenutno mnogo bitnije od bokserske karijere.

U profesionalnoj karijeri Plava bombarderka je odradila ukupno 11 borbi. Na omjeru je od 9 pobjeda i dva poraza.

Popularnost koju je stekla maksimalno koristi da bi uzela ogromne cifre i za sada joj to ide jako dobro.

(sportsport.ba)