Za potrebe mobilnih timova u resursnim centrima za podršku djeci s poteškoćama u razvoju u Bihaću i Cazinu, ministru obrazovanja u Vladi Unsko-sanskog kantona Adisu Muharemoviću, Lamija Landžo, službenica za program obrazovanja NVO Save de Children za sjeverozapadni Balkan uručila je ključeve dva automobila Dacia Sandero Stepvej.

Ovi automobili su donacija partnera u okviru programa „Servisi u zajednici za djecu s poteškoćama u razvoju u Unsko-sanskom kantonu“,  koji je kruna višegodišnje saradnje NVO Save the Children sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Unsko-sanskog kantona.

Prošlog mjeseca Save the Children je u saradnji s ministarstvima obrazovanja i zdravstva, Zavodom zdravstvenog osiguranja, Gradom Bihaćem i sedam općina kantona, otvorila centre za razvoj inkluzivne prakse u Bihaću i Cazinu. Oni će pružati stacionarne terapijske usluge djeci i njihovim roditeljima, te usluge mobilnih stručnih timova za škole i vrtiće u USK-u.

989s8df

Zahvalnost organizaciji Save the Children i Ministarstvu obrazovanja na doniranim automobilima u ime cazinskog mobilnog stručnog tima Centra za razvoj inkluzivne prakse izrazio je Nermin Memić, piše RTVUSK.

„Vozila će se koristiti za terenski rad mobilnih stručnih timova koji će posjećivati škole na području Cazina, Kladuše i Bužima. Svakako će nam dobro doći, jer vozila su nova i smatramo da će nam puno koristiti“, kaže Memić.