Fudbaleri Jedinstva sa velikim optimizmom dočekuju utakmicu 17. kola Prve lige FBiH protiv Budućnosti.

Izabranici Benjamina Ključanina u prošlom kolu su savladali Bratstvo iz Gračanice rezultatom 3:0 i trenutno zauzimaju 11. poziciju na tabeli, a utakmica u Banovićima je ujedno šansa da se poboljša bodovni saldo i napravi veliki korak ka opstanku u prvoligaškom društvu. Uoči utakmice za SportSport.ba je govorio defanzivac Viktor Šiljeg.

“Mi u Banoviće sigurno nećemo otputovati sa bijelom zastavom i spremni smo dati svoj maksimum kako bi se vratili u Bihać sa pozitivnim rezultatom. Teren će zbog vremenskih neprilika biti izuzetno težak, no prošlosedmična pobjeda nam daje samopouzdanje i vjerujem da ćemo i u nedjelju imati razloga za zadovoljstvo”, kazao nam je Šiljeg i potom dodao: “Budućnost izuzetno respektujemo jer se radi o ekipi koja je konstantno u vrhu tabele i koja se bori za povratak u Premijer ligu BiH. Šteta je jedino što ćemo biti oslabljeni neigranjem Markovića i Nuspahića”, riječi su Šiljega.

Duel između Budućnosti i Jedinstva je prolongiran za nedjelju zbog dana žalosti u općini Banovići, a vrijedi istaknuti da Bišćani na ovo gostovanje putuju ohrabreni jer u posljednjih pet utakmica nisu primili niti jedan gol.

sportsport.ba