SIPA u Krajini: Uhapšena jedna osoba, u toku pretresi na više lokacija na području USK

klix.ba
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u operativnoj akciji kodnog naziva “Kapija”, danas su na području Cazina slobode lišili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja zbog primanja dara i drugih oblika koristi.

Osoba lišena slobode sumnjiči se da je u svojstvu odgovorne osobe tražila veći novčani iznos na ime određenog zakupa kako bi sebi pribavila protivpravnu imovinsku, a na štetu privrednog društva u kojem obnaša dužnost odgovorne osobe.

U okviru akcije “Kapija” u toku su pretresi objekata na više lokacija na području Unsko-sanskog kantona s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Aktivnosti se realiziraju po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz podršku policijskih službenika MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Osoba lišena slobode bit će privedena u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, biti predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...