Skupština USK imenovala je Nezavisni odbor čime su ispunjene sve formalno pravne pretpostavke za imenovanje policijskog komesara, obzirom da aktuelnom komesaru ističe mandat. Uz to napokon je imenovan i Upravni odbor Univerziteta u Bihaću. Mahmut Alagić, Ibrahim Kamenjašević, Irma Aličajić, Ratko Knežević, Edvin Alijanović, Almir Tahirović, Ekrem Nezirević, Halid Makić i Kenan Mahmutović članovi su novoimenovanog upravnog odbora koji bi ovu dužnost trebali obavljati u naredne 4 godine.

Usvojen je i Zakon o studentskom standardu. Njime se želi ova oblast urediti i stvoriti pretpostavke za kvalitetniji i sigurniji način studiranja na području Unsko-sanskog kantona. Iako su u opoziciji tvrdili za zakon ima nedostataka, protiv njega nije bilo glasova, tek nekoliko suzdržanih.

U A SDA kažu da su uputili zamjerke ne samo na ovaj, već i druge zakone jer tvrde da oni nemaju zakonsko uporište i finansijsko pokriće.

U Vladi pak tvrde drugačije. Sve je u skladu sa zakonom i postoji finansijsko pokriće, kazao je premijer Rošić.

U DF-u smatrajuda je ovo tek jedan od koraka da se zaustavi trend odlaska mladih iz USK.

Implementacijom ovog zakona trebao bi se realizovati projekat studenstkog doma i menze, regulisati način finansiranja i rada Unije studenata, stpendiranje izvrsnih studenata na Univerzitetu, te niz pitanja od interesa za studente, ali i razvoj i unapređenje Univerziteta.