Piše: Biscani.net

Javna osnovna škola “Harmani I” iz Bihaća ponosno je objavila svoj najnoviji projekt na društvenoj mreži Facebook koji podupire UNHCR Bosnia and Herzegovina – projekt ARTOLUTION. U okviru ovog projekta, škola trenutno radi na izradi murala koji će oslikati fasadu njihove školske zgrade. Ideju za mural su osmislili učenici škole, zajedno s djecom u pokretu, uz podršku vodećeg umjetnika Adnana Dupanovića i asistenta Ervina Kadića.

Najnovijim dodatkom ovom projektu, JKP Komrad Bihać doniralo je nove kontejnere koji će također biti uklopljeni u mural i oslikani ekološkim porukama. Ovaj potez dodatno naglašava važnost ekologije i očuvanja okoliša.

Uz podršku školskog osoblja i učenika, projekt ARTOLUTION također dobiva potporu od strane lokalnih vatrogasaca – Vatrogasci Bihać. Njihova predanost i hrabrost u spašavanju ljudi u nevolji nadahnjuje školu i zajednicu.

Ovaj mural ne samo da će obogatiti estetiku školske zgrade već će i poslužiti kao inspiracija učenicima i svima u zajednici da razmišljaju o umjetnosti, ekologiji i važnosti zajedničkog rada. Projekti poput ARTOLUTION-a pokazuju kako umjetnost može spojiti ljude i promicati pozitivne poruke u društvu. Škola “Harmani I” Bihać ponosno nastavlja s ovim inspirativnim projektom.

(Izvor: Biscani.net)