Skupština USK: O Budžetu za 2018. godinu sredinom februara?

rtvusk.ba

Budžet USK mogao bi se naći na sjednici Skupštine sredinom fabruara, potvrdio nam je predsjedavajući Skupštine USK. Nakon što je nedavno okončana javna rasprava o Nacrtu, sada se očekuje da Ministarstvo fianisija predloži Vladi konačnu verziju, a koja bi ga potom uputila u Skupštinu USK. Dok u SDA smatraju da će budžet stupiti na snagu i prije 31. marta, kako je posljednjih godina postala praksa u opoziciji, očekivano, smatraju da će se budžet ponuditi kada se postojeća većina dogovori oko, za njih, izbornog budžeta.

Iako sa sigurnošću ne može reći, predsjedavajući Skupštine Nijaz Hušić očekuje da bi se o budžetu moglo raspravljati sredinom februara.Više od mjesec dana poslanici Skupštine nisu se sastali i za sada nemaju veću potrebe dok se budžet ne uputi u skupštinsku proceduru,dodaje Hušić

Hušić vjeruje da se neće doći u situaciju da se budžet usvaja pred kraj Odluke o privremnom finansiranju. Slaže se, međutim, da se budžet mogao donijeti krajem 2017., ali u međuvremenenu su se desili transferi sredstava od višeg nivoa vlasti te se htjela, dodaje, ispoštovati procedura javne rasprave.

Zašto se ne sazivaju sjednice Skupštine u opozicionom SDP ne znaju, ali su, kažu, znali da budžet neće biti donesen na vrijeme.

Pedsjednik Kluba SDA u Skupštini ističe da ne postoje nikakve zakulisane radnje. Za njega nema ništa neobično što budžet nije usvojen. Procedura je zadovoljena i financijska stabilnost Kantona osigurana kroz tromjesečno privremeno finansiranje. Podsjeća da su sve parlamentarne stranke u protekle tri godine učestvovale u donošenju budžeta i to krajem marta.

Kada se budžet nađe na dnevnom redu, biće dovoljno poslanika koji će ga podržati,uvjerava predsjedavajući Hušić. Dešavanja, prije svega ona u redovima ove stranke u Bužimu nisu se, ako je suditi prema izjavi Hušića, odrazila na rad Kluba koji, tvrdi, u posljednje vrijeme djeluju jedinstveno.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...