Home Grad Bihać Snijeg u Krajini uzrokovao kolaps u saobraćaju, problemi sa strujom i vodosnabdijevanjem

Snijeg u Krajini uzrokovao kolaps u saobraćaju, problemi sa strujom i vodosnabdijevanjem

Veoma gust snijeg koji je u večernjim satima počeo padati diljem Krajine uveliko je otežao saobraćaj na brojnim putnim pravcima.

Vozila se kreću maksimalno usporeno jer se snijeg zadržava na kolovozu, ali i smanjuje vidljivost.

Iz BIHAMK-a savjetuju da se zbog čestih saobraćajnih nezgoda i izraženih oštećenja ne preporučuje kretanje magistralnim putem M-14 iz Bihaća prema Bosanskoj Krupi, a vozačima se savjetuje korištenje alternativnog pravca R-402 Cazin-Stijena-Ljusina. Također, zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na graničnom prijelazu Izačić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Iz Civilne zaštite USK kazali su za Klix.ba da bilježe prekide u snabdijevanju električnom energijom u Bihaću, Cazinu i Sanskom Mostu, a zbog nestanka električne energije povremeno dolazi i do problema u vodosnabdijevanju.

U bihaćkom naselju Pokoj zbog obilnih padavina u toku današnjeg dana,voda je poplavila dva stambena objekta, a na teren je izašla vatrogasna služba.

Inače, jak vjetar danas je donio brojne probleme Krajišnicima, a nekolicini poljoprivrednika su uništeni plastenici.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju nastavak padavina u toku noći, ali i u danima vikenda, piše Klix.

Djelatnici “JKP Komrad” na terenu

Kako nam naši foto-reporteri javljaju sa terena, JKP “Komrad” Bihać je na terenu u punom kapacitetu, neke od fotografija donosimo u prilogu: