“Spontano” okupljanje radnika Sindikata Kantonalne bolnice “slučajno” najavljeno u petak na press konferenciji? (VIDEO)

usn.ba
Svjedoci smo danas mučne i tegobne atmosfere koja se događala ispred zgrade u kojoj zasjedaju zastupnici u Skupštini Unsko-sanskog kantona.

Da li politički motivirani ili ne, na video prilozima i fotografijama se mogu vidjeti članovi Gradskog vijeća Bihać u ovom sazivu, kao uposlenici Kantonalne bolnice, ali i pojedini vijećnici iz mandata 2012.-2016. godine iz određene političke stranke u koju ovaj put ne želimo zadirati s obzirom da i dalje želimo vjerovati u nezadovoljstvo uposlenika koje nema veze sa trenutnom političkom situacijom i političkom manipulacijom.

Ono što je svima koji pomno prate političku situaciju u Krajini je današnje obraćanje u Skupštini USK predsjednika Sindikata Hrustanović Elvira i nakon toga izjava za medije zastupnika Mirković Željka (SDP).

“Radnici su se ovdje samoorganizirali i spontano okupili. Ovo je prvi put da u sindikatu ne zahtijevaju i ne traže, već mole poslanike da bar usvoje dnevni red i da se o tome raspravlja. Ovi ljudi su vjerovali da će se nešto desiti i pozitivno riješiti, ali očigledno je da je presudila politika, politikanstvo i patološka borba za vlast”, rekao je Elvir Hrustanović, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika kantonalne bolnice.

“Što se tiče izgreda koji su se desili, ne bih to komentarisao i neka bude na čast svakom onom ko je izgovorio puno ružnih riječi. Svima je jasno da ovo nije tek tako, da se slučajno i ‘spontano’ desilo, već da je organizirano”, rekao je Željko Mirković, poslanik SDP-a.

Komentare na ove izjave kao medij nećemo davati, ali ćemo kao i do sada dokazima dati čitateljima pravo da samo donesu sud o istini. Da li je današnji protest bio planiran ranije ili se dogodio spontano?0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...