Pretežno mokar kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH.  Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na dionici A-1 Visoko-Podlugovi, zbog radova na redovnom održavanju, saobraćaj se u dužini od 3 km preusmjerava iz preticajne u voznu traku. Na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka (na lokalitetu Kutlešin Gaj ) u toku radovi na sanaciji klizišta, zbog čega je u funkciji jedna traka.

Zbog održavanja Evropskog prvenstva u raftingu “Banja Luka-Vrbas 2015” na magistralnom putu  M-16 Banja Luka-Crna Rijeka  danas i sutra doći će do potpune obustave saobraćaja (osim za vozila hitnih službi i autobusa na redovnim linijama javnog prigradskog prevoza). Na lokalitetu “Bijeli Buk” saobraćaj će biti obustavljen danas od 09 do 16 sati, a na lokalitetu “Tijesno”  sutra (23.05.) od 15 do 22:30 sati.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Vozače teretnih vozila podsjećamo da je, zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj  za ovu kategoriju vozila na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

 

Stacionirani radari: M-4.2  Velika Kladuša (ul. Ibrahima Mržljaka-kod škole, u naselju Polje), Cazin (u naselju Huremagići-kod BP “Euro Jet”, naselje Kličić-kod supermarketa  “Alinea”, naselje Ćuprija – kod BP “Ina”, naselje Ostrožac-kod škole). M-5  Bihać (ul. Dr. Irfana  Ljubljankića,  u naselju Jasika -kod restorana “Stari Mlin”, ul. H. Paše Predojevića – kod BP “Petrol Prošić”, ul. Bedem -kod autobuskog stajališta, naselje Ripač -kod BP “Energopetrol”), Bosanski Petrovac (kod BP”Energopetrol”), Ključ ( kod BP “Čavkunović” i u naseljima Pudin Han i Velečevo), M-14  Bihać (ul. Jablanska i u naselju Kostela), Bosanska Krupa (u naselju Ljusina i u ulicama Bihaćka i Radnička).M-14.2  Bosanski Petrovac (ul. Skendera Kulenovića, kod bolnice). M-15  Sanski Most (naselje Pobriježje, kod restorana “La Mirage” i u naselju Tomina-kod TC “Jasi Komerc”).

/bihamk