Nakon što smo jučer i danas pisali o problemu odlaska Ajle Vojić na Svjetsko prvenstvo u kickboxingu zbog nedostatka novca, iz minute u minutu pristižu lijepe vijesti i obećanja.

Naime, jutros na sjednici Gradskog vijeća Bihaća Adnan Lipovača se odrekao svoga paušala te zamolio službu finansija da odmah uplate novac na Ajlin bankonvni račun. Kako saznajemo od trenera Rinaldo Pikolotija putem telefonskog razgovora potvrdio je za BISCANI.NET portal da je dobio poziv ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvada Kurića te je obećao izdvojiti 2500 KM.

Rinaldo Pikoloti, Ajlin trener, je za BISCANI.NET portal potvrdio da je zajedno sa Ajlom Vojić upravo razgovorao na sastanku sa Huseinom Rošićem, premijerom Unsko – sanskog kantona koji je obećao do kraja sedmice uplatiti 2000 KM.

Ajla je višestruka državna prvakinja sa izuzetnim rezultatima na svjetskim takmičenjima i ne smije se dešavati da izostane podrška vrhunskim sportistima, kazao je premijer Rošić koji je odmah reagovao na vijesti da je upitna organizacija Ajlinog odlaska na svjetsko prvenstvo zbog nedostatka sredstava.

Njen tim i ona su sretni što mogu nastaviti pripreme za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a pogotovo što su čuli da će se sredstva namijenjena za sport i mlade raspodjeljivati pravedno i uz uvažavanje postignutih rezultata kako ubuduće sportski ambasadori Unsko-sanskog kantona ne bi bili prinuđeni izostajati sa takmičenja jer im nedostaju simbolične sume novca za put i smještaj.

Ajla Vujić e vrhunska sportašica i K-1 borac, šest puta državna prvakinja, osvajačica bronzane medalje sa Svjetskog prvenstva u Italiji 2014. godine i srebrene sa Evropskog prvenstva u Španiji 2015. godine.

VEZANE VIJESTI:
POSLUŠAJTE OBRAĆANJE na sjednici: Vijećnik Adnan Lipovača jutros ustupio svoj paušal Ajli Vojić, drugi vijećnici se oglušili na njegov poziv !
Upitan odlazak Bišćanke Ajle Vojić na Svjetsko prvenstvo: Avionske karte plaćene, za smještaj nema novca!