Taj osjećaj slobode je teško opisati, a ljubav samo raste iz dana u dan, kazala je Kadić.

Sarajka Larisa Kadić (24) živi svoje snove. Naime, ova studentica Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu zaljubljenica je u motocikle i to svakodnevno dokazuje vozeći se ulicama Sarajeva na svom dvotočkašu. U razgovoru za “Avaz“ Larisa je otkrila kako se javila ljubav prema motociklima.

Prvi projekt

– Ljubav prema motociklima javila se u srednjoj školi. Zajedno s automobilima, svijet motocikala mi je tada bio fascinantan, ali u isto vrijeme sam mislila da je to ipak preambiciozan poduhvat za mene. Međutim, s godinama sam učila od ljudi oko sebe i shvatila da to nije nemoguće – navela je Kadić.

Vožnjom motocikla, dodaje, otkrila je novi svijet koji do tada nije poznavala. Kako navodi, u njenom karakteru uvijek je bila potreba za avanturom i putovanjem, tako da je motocikl bio jedini ispravan odgovor.

– Taj osjećaj slobode je teško opisati, a ljubav samo raste iz dana u dan. Osim vožnje, izuzetno me zainteresirala i restauracija motocikla, a trenutno privodim kraju svoj prvi projekt restauracije. Moj momal je automehaničar, te sam u posljednjih osam godina uz njega naučila dosta stvari o popravci automobila i motocikala – rekla je 24-godišnja motociklistkinja.

Prvi motocikl Larisa i njen momak Eldar kupili su 2019., a dvije godine kasnije naučila je i voziti.

Najveća podrška

– Dok sam se vozila kao suvozač, iskoristila sam vrijeme da naučim što više o samoj vožnji. Tako sam 2021. prvi put sjela za volan, a najveću ulogu u tome imao je moj momak. On me učio da vozim. Za mnoge bi motocikl od 1.000 kubika bio preambiciozan za početak, međutim, Eldar nije sumnjao u mene i to je bio ključan faktor u mom uspjehu – kazala je Larisa.

Najveću podršku, kako kaže, pronalazila je u Eldaru, ali ju je dobila i od porodice i prijatelja.

Poruka mladima

– Voljela bih da mladi vjeruju u sebe, ali u isto vrijeme rade na svojim željama, a ne da ih drže u spašenom folderu za kasnije, jer vrijeme brzo odlazi. Mladi moraju da rade na sebi i ne gube svoje vrijeme na nepotrebne stvari. Vjerujte u svoj cilj, ali znajte da je nemoguće doći do njega bez velikog truda, rada i posvećenosti – rekla je Larisa Kadić.

Ona i njen momak žive za putovanja te su prethodnih godina proputovali mnogo, ali ne žele stati na tome.

(avaz.ba)