Težak vikend u Krajini: Zabilježeno 39 saobraćajnih nesreća, od toga čak 21 u Bihaću i 13 u Cazinu

usn/nezavisne/mojusk

Protekli vikend u Krajini donio je snježno nevrijeme koje je izazvalo brojne prometne nesreće kao i zastoje na gotovo svim putnim pravcima.

Stanje na cestama danas je znatno bolje u odnosu na stanje u protekla 24 sata. Ceste cu poprilično prohodne i očišene, ali i dalje se skreće pažnja vozačima da voze vrlo oprezno.

Kako saznajemo od MUP-a USK-a, na području našeg kantona dogodilo se čak 39 saobraćajanih nezgoda u kojima je 9 lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Na svu sreću, teže povrijeđenih nije bilo.

Cazin- 13 (3 lica zadobilo LTP)

Bihać- 21 (5 lica zadobilo LTP)

Bosanska Krupa- 3 (1 lice zadobilo LTP)

Sanski Most- 1

Velika Kladuša- 1

Zbog snijega u Bihaću odgođena nastava u osnovnim i srednjim školama: Ministar pozvao gradonačelnika Bihaća i nadležne da očiste snijeg (FOTO)

 

Usljed obilnih snježnih padavina, Ministarstvo Obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK donijelo je danas odluku o prekidu nastave u osnovnim i srednjim školama na prostoru Grada Bihaća.

Nastava je odgođena do srijede 7. februara, a kako je pojašnjeno, odluka je donesena zbog neprohodnosti puteva na području Grada Bihaća, a u cilju sigurnosti djece.

“Pozivamo gradonačelnika Grada Bihaća i nadležne institucije da očiste trotoare i prilazne puteve školama, najkasnije do 07.02.2018. godine, kako bi djeca imala siguran dolazak do škole”, istakao je ministar Muhamed Ramić.

Podsjećamo, ovog vikenda Krajinu je zadesilo snježno nevrijeme, a u Bihaću je izmjereno čak 60 centimetara snijega.

Sanirana sva oštećenja na elektro-kontaktnoj mreži na Unskoj pruzi

Radnici bihaćkog Područja infrastrukture ŽFBiH tokom vikenda intenzivno su radili na otklanjanju oštećenja nastalih padom drveća na elektro-kontaktnu mrežu Unske pruge, koja su prouzrokovale velike količine snijega.

Najveća oštećenja bila su na dionici pruge između stanica Cazin – Srbljani i Grmuša.

Radovi započeti u subotu ujutro okončani su jučer kasno poslijepodne.

Kako kaže Samir Alagić, direktor Područja infrastrukture Željeznica FBiH u Bihaću, otklonjena su sva oštećenja na pružnim postrojenjima, te je pruga na dionici Bihać -granični kilometar sa Željeznicama RS 19+600 ponovno prohodna i u funkciji.

Zbog oštećenja mreže na jednom od cestovno-željezničkih prijelaza, jedno vrijeme bio je obustavljen saobraćaj magistralnom cestom Bihać – Bosanska Krupa.

Svi cestovni prijelazi s lokalnim cestama i magistralnom cestom M -14 su očišćeni.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...