Za nekoliko dana, tačnije 14. oktobra 2016. godine, očekuje nas Treće zasjedanje Bihaćke Kreativne Republike – jednog od najbitnijih poslovnih događaja u Bosni i Hercegovini.

I ovoga puta organizatori pripremaju zaista bogat program konferencije, koji će biti obogaćen prezentacijama, predavanjima, panelima, ali i vrhunskom zabavom koja prati ovaj događaj. Akcent konferencije je stavljen na povijest oglašavanja, te će kreativni delegati, odnosno učesnici konferencije imati priliku čuti i vidjeti šta to vodeći regionalni stručnjaci iz svijeta marketinga, oglašavanja, komunikacije i biznisa imaju za reći i pokazati.

I ovaj put organizatori nude još više sadržaja, pa su za učesnike, ali i grad Bihać, pripremili izložbu „Rat i plakat“  autora Vladimira Čeha, osnivača Instituta za istoriju oglašavanja iz Beograda, koja će biti jedan vid introa u samu konferenciju a desit će se 13. oktobra 2016. godine (četvrtak) u 19 sati u Gradskoj galeriji Bihać.

Program konferencije, koji počinje u petak, četrnaestog dana mjeseca oktobra u 9 sati i 30 minuta, bit će otvoren prezentacijom novog suvenira grada Bihaća – Bihac Cube, umjetnika Aida Rifatbegovića, koji je autor suvenira Sarajevo Cube, Srebrenica Cube, Chicago Cube i New York Cube, ali i mnogih drugih destinacija.

Nastavak programa je predviđen kroz tradicionalni panel konferencije „Kako mali postaju veliki?“, a kreativni delegati će imati priliku čuti i vidjeti sljedeće teme: „Sex i oglašavanje“, „Digitalizacija, transformacija i demokratizacija“, „Komplikuj jednostavno“, „Kreativnost u doba digitalizacije“… Programski dio konferencije završava panel diskusija „Oglašavanje – jučer,danas, sutra“.

Predavači i panelisti Trećeg zasjedanja Bihaćke Kreativne Republike su: Vladimir Čeh, Ejub Kučuk, Slavimir Stojanović – Futro, Sanda Mešinović, Davor Runje, Mirena Škarić, Imelda Ramović i Saša Ostojić,  dok nas u ulozi moderatora panela očekuju Ekrem Dupanović i Kamilo Antolović.

Bihaćka Kreativna Republika će se završiti tradicionalnim dernekom „Udahni BKR zabavu“, koji će biti održan u bihaćkom clubu „The Best“ a atmosferu će paliti i žariti velemajstori funky zvuka „The Babe Barbarella SF“.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da svoje mjesto rezervišu popunom digitalne prijavnice na zvaničnom web site-u konferencije (www.kreativnarepublika.com), zbog ograničenog broja stolica u sali Muzeja Prvog zasjedanja AVNOJ-a (ulica 5. Korpusa 2).

Besplatno učešće na Bihaćkoj Kreativnoj Republici i ovog puta je omogućila Unicredit banka – generalni pokrovitelj projekta.