I ove godine na gradskoj otoci u centru Bihaća održati će se tradicionalna manifestacija “Trahanijada 2016”.

Manifestacija putem koje se promoviše tradicija i kultura grada Bihaća, kroz promociju jednog od najznačajnijeg ugostiteljskog specijaliteta – trahane, održati će se 24. septembra 2016.godine.

Manifestacija će se održati pod pokroviteljstvom grada Bihać i takmičarskog je karaktera sa ocjenjivačkim žirijem. Nakon proglašenja pobjednika takmičenja i uručenja nagrada za najbolje skuhano jelo, pristupit će se besplatnoj podjeli trahane građanima Bihaća.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti najkasnije do 23.09.2016. godine. Prijave za učešće se nalaze se na šalteru informacija u šalter sali grada Bihać i predaju se na šalteru broj 9.

Sve dodatne informacije vezane za javni poziv mogu se dobiti u Službi za opću upravu, privredne i društvene djelatnosti, lično ili putem telefona broj 037/ 229-630.

/klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.