TransferMarke, jedna od najposjećenijih i najvažnijih sportskih stranica na svijetu, koja prati vrijednosti igrača na tržištu je objavila i podatke o igračima NK Jedinstvo.

Šehić i Abdihodžić najvrijedniji

Prema listi pomenute stranice najvrijedniji igrači NK Jedinstvo su igrači Isak Šehić i Jasmin Abdihodžić, koji vrijedi 150 hiljada eura, a odmah poslije njih su tri igrača po 125 hiljada eura, a to su Halid Delić, Anes Nuspahić i Mujo Mujagić.

Donosimo vam listu igrača NK Jedinstvo po njihovoj vrijednosti:

6s5df6sd456sd

65sd5fg

Iako je NK Jedinstvo danas u jako teškoj situaciji, moramo istaći da se danas u Jedinstvu nalaze većinom momci ovog grada koji su srčano obukli crveno-bijeli dres i bore se rame uz rame kako bi spasili Jedinstvo te isto zadržali u ovom rangu takmičenja.

NK Jedinstvo se danas nalazi na 8. mjestu 1. lige FBiH sa 19 bodova, dok je na prvom mjestu NK Bosna iz Visokog.

65586

Kako stvari stoje NK Jedinstvo je bolji rezultat ostvarila ove sezone u odnosu na prošlu, iako ove sezone ovaj klub nema financijsku podršku kao inače. Prisjetimo se da je NK Jedinstvo dobijalo tranše Grada Bihaća u prosjeku do 500.000 KM, a u vrijeme vladavine dr. Hamdije Lipovače cifra je nekad prelazila i 700.000 KM.

Historijski uspjeh kluba: “UEFA Intertoto kup 1999.”

UEFA Intertoto kup 1999. je bilo nogometno klupsko takmičenje koje je organizirala UEFA između 19. juna i 24. augusta 1999. godine. Pobjednici takmičenja su bili Montpellier, Juventus i West Ham United koji su stekli pravo igranja u Kupu UEFA 1999/2000.

Prvi krug

slika1

Drugi krug

drugi-krug

Treći krug

treci-krug

Polufinale

polufinale

FINALE

finale

/BISCANI.NET