Iza cazinskog trgovačkog centra “City”, u noći sa subote na nedjelju, došlo je do teškog povređivanja mladog košarkaša KK Igman Burch s Ilidže i studenta Univerziteta „Burch“ u Sarajevu Azura Terzića, koji je u subotu izašao u poznatu cazinsku diskoteku koja se nalazi u trgovačkom kompleksu.

Azur Terzić, nakon što je slomljene kičme pronađen iza trgovačkog centra, zbog povreda opasnih po život hitno je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Drugog oktobra, u ranim jutarnjim satima, Policijska stanica Cazin zaprimila je anonimnu prijavu da se sa stražnje strane trgovačkog centra „City“ na betonskoj podlozi nalazi mlađa muška osoba u nesvijesti i s vidnim povredama. Povrijeđeni je hitno prevezen u Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“, gdje su mu konstatirane teške i po život opasne povrede. O ovom događaju je odmah obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, koji je u nedjelju, zajedno s pripadnicima Sektora kriminalističke policije Policijske stanice Cazin, vršio uviđajne radnje na licu mjesta. Tužilac je odmah naredio obavljanje potrebnih vještačenja, kao i analizu prikupljenih tragova, a kako bi se utvrdilo potpuno i pravilno činjenično stanje u vezi s ovim događajem – navela je Marjanović-Čavkić.

Prvog dana pojavila se informacija da je mladić pao kroz otvor od lifta, kojeg nema, a prostor koji je predviđen za lift nije zatvoren.

O slučaju koji je uznemirio Krajinu više se moglo saznati od porodice, koja se oglašavala saopćenjima na društvenim mrežama. Prema pisanju porodice mladić je u induciranoj komi radi bržeg oporavka, jer ga čeka teška operacija kičme.

(uskinfo.ba)