U Bihaću pretukli starca, opljačkali ga i pobjegli njegovim automobilom

usn.ba/mojusk.ba

Dana 02.02.2018.godine, PS obratio se D.D.rođen 1957.godine koji je prijavio da se iz kuće vlasništvo Z.F.rođen 1950. godine, čuje vika, galama i pozivi u pomoć. Na lice mjesta upućena patrola koja je zatekla lice Z.F. sa vidim povredama i koji je saopštio da je u kući napadnut od strane NN muške osobe i ženske osobe kojoj zna ime, a koji su mu oduzeli nakon fizičkog napada mobilni telefon i ključeve od putničkog motornog vozila sa kojim su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Od strane PS Mrkonjić Grad, vozilo je locirano te su lišeni slobode lica Lj.B.rođena 1995.godine i B.T.rođen 1990.godine, oboje sa područja Kiseljaka. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Razbojništvo“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać.

Čitaj i ovo:

Sjekirom ubio dvoje Bišćana: Počelo suđenje Aliji Hrustiću koji je ubio bivšu suprugu Azru i Envera Halilagića

U Okružnom sudu u Prijedoru danas je počelo suđenje Aliji Hrustiću (49) iz Kamičana kod Prijedora optuženom da je 27. maja prošle godine u Srednjim Jakupovićima kod Prijedora nožem i sjekirom iskasapio bivšu suprugu Azru Hrustić (35) i Envera Halilagića (41) iz Bihaća kojeg je zatekao s njom.

Podsjećamo, Azra je nekoliko mjeseci ranije napustila Aliju. Sa starijim sinom smjestila se kod jedne starije mještanke u Srednjim Jakupovićima. Vodila je brigu o njoj, a ova joj je zauzvrat dala smještaj. U međuvremenu je podnijela i zahtjev za razvod braka s kojim se Alija nije mogao pomiriti.

U toj kući dogodilo se dvostruko ubistvo. Obdukcija urađena u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjoj Luci pokazala je da je na tijelu Azre bilo 20 rana od noža i sjekire, a na tijelu Halilagića deset više.

Nakon ubistva Hrustić se sam predao policiji u Kozarcu, nakon čega mu je određen i pritvor u KPZ „Tunjice“ kod Banje Luke gdje se i danas nalazi.

Suđenje Hrustiću bit će nastavljeno u februaru.

Suđenje za krvavi pir kod Sanskog Mosta bliži se kraju: Suze i amnezija trostrukog ubice

Suđenje trostrukom ubici Muhamedu Kadiriću (37) u Kantonalnom sudu u Bihaću bliži se kraju. Pomahnitali Kadirić krajem februara prošle godine u svojoj brvnari u blizini porodične kuće kod Sanskog Mosta iz automatske puške ubio je Safeta Kadirića Papu (53), Elkaza Razića (48) i Emira Bajrića, nakon čega se predao policiji. Kadirićev advokat Vojislav Pušac u završnoj je fazi izvođenja dokaza.

Mirna ročišta

Kako saznajemo, Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona najavilo je promjenu optužnice, ali ne i njene suštine. Činjenični opis ostaje isti, dok će izmjene ipak biti samo tehničke prirode. Iako porodice ubijenih prisustvuju ročištima, suđenje Kadiriću teče bez ikakvih incidenata.

Njegov branilac otkrio nam je da ubica u sudnici samo plače i tvrdi da se ne sjeća zločina. Inače, prvo vještačenje pokazalo je kako on nije sposoban da prati suđenje, ali je nadvještačenje ipak pokazalo drugačije.

Spremio pušku

Tragičnog dana, ubica je sreo Bajrića, koji je na traktoru vozio đubre, te ga je pozvao u svoju brvnaru na piće. Potom je Bajrić telefonom pozvao komšiju Razića da, također, dođe na piće. Razić je ubrzo stigao, a iza njega i Kadirić Papo.

Optuženi je već ranije spremio automatsku pušku. Na kauču je usmrtio Razića, dok je Safeta Kadirića upucao na podu. Bajrić je, najvjerovatnije, pokušao pobjeći, jer je upucan u leđa na izlazu iz brvnare.

Čudovište kad popije

Mještani su Kadirića opisali kao čovjeka koji se pretvori u čudovište kad pije. Svi su znali da je bio naoružan. Deset dana prije zločina posvađao se s ocem i majkom, nakon čega je napustio kuću i spavao u hladnoj brvnari.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...