Na ideju Arijane Vojić, nekadašnje igračice ŽRK Bihać, u petak su se okupile igračice ovog renomiranog kluba iz nekoliko generacija i odigrale prvu revijalnu utakmicu, podsjetivši tako na historiju rukometa na ovim prostorima.

Poseban aplauz dobile su igračice koje su ranih 80-tih igrale za ŽRK Bihać, pa je i kapiten te generacije Mersada Dizdarić i za ovu prilika bila kapiten, pokazavši da se nije zaboravila igrati rukomet ni nakon 30 i više godina.

Prije početka susreta podmladak ŽRK Bihać predstavio je sve boje i dresove kluba od početaka do danas, pa je time upotpunjena slika cijele manifestacije. U ŽRK Bihać ističu kako se nadaju da je ovo početak jedne tradicije i da će ovakva druženja prerasti u prestižnu manifestaciju koja će isčekivati iz godine u godinu sa velikim nestrpljenjem.

Svojim prisustvom prvu reviju ženskog rukometa podržao je i gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević koji nije krio oduševljenje organizacijom ovakvog susreta , istaknuvši da je to najljepši način da se oda priznanje svima koji su kroz historiju predstavljali grad Bihać.

Iako je u ovakvim susretima rezultat najmanje bitan recimo da je na kraju završilo bez pobjednika i da su rezultatom svi bili zadovoljni, posebno starije koje nisu dozvolile mlađim veterankama da dođu do pobjede.

Na klupama su sjedili treneri koji su svih proteklih godina vodili ŽRK Bihać, Vladimir Velicki, Mirzet Midžić i Asmir Hafurić.

//mojusk.ba