Učenici IV razreda Osnovne škole „ Harmani II“ u pratnji svojih nastavnika, posjetili su Ministarstvo unutrašnjih poslova gdje su ih policijski službenici Jedinice policije za podršku proveli kroz službene prostorije te ih pobliže upozanali sa poslovima koje oni obavljaju.

Također, policijski službenici PS Bihać, objasnili i prezentirali đacima, našim najmlađim učesnicima u saobraćaju kako da sigurno učestvuju u saobraćaju u svojstvu pješaka, kretanje trotoarom, prelazak preko ulice, način sigurnog korištenja pješačkog prelaza, kao i druge teme koje su bitne i kako bi što sigurnije prešli svoj put od kuće do škole i obratno.

Ovakve i slične posjete tradicionalno se realiziraju u okviru projekta “Rad policije u zajednici” i jedan su od vidova saradnje Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a sa obrazovnim institucijama.

Uprava policije zahvaljuje učenicima i nastavnicima Osnovne škole „ Harmani II“ na posjeti i iskazanom velikom interesu koji su pokazali za ovaj častan i težak posao , u nadi da će se ovakav vid suradnje u budućnosti nastaviti na obostrano zadovoljstvo.